Zneski pristojbin za registracijo znamke so odvisni od dveh kriterijev. Glede na izbiro posameznega kriterija se pristojbine ustrezno spreminjajo:

 ali gre za individualno znamko oz. kolektivno znamko,

  1. kakšno je število NICE razredov klasifikacije? v katerih iščemo zaščito za našo znamko in
  2. v katerih državah iščemo zaščito za znamko.

SLOVENIJA: 

V Sloveniji znaša minimalni znesek za registracijo individualne znamke za 10 let (do vključno 3 NICE razredi) 250 €. Zaščita znamke v vsakem nadaljnjem razredu NICE-jske klasifikacije znaša za vsak razred dodatnih 70 €.

Če želite registrirati kolektivno znamko, znaša minimalni strošek zaščite za 10 let (do vključno 3 razredi) 400 €. Pristojbina za zaščito kolektivne znamke za vsak nadaljnji razred znaša 100 €. Poglejte si pristojbine za registracijo znamke v Sloveniji.

ŽELIM BREZPLAČNO PONUDBO ZA REGISTRACIJO ZNAMKE V SLOVENIJI!

EU ZNAMKA:

V EU znaša minimalni znesek za registracijo znamke Evropske Unije (European Union Trademark - EUTM) za 10 let za prvi razred 850 €. Dodatna pristojbina za zaščito znamke za drugi razred znaša 50 €, za tretji (in vsak nadaljnji) razred NICE klasifikacije pa dodatnih 150 €. 

ŽELIM BREZPLAČNO PONUDBO ZA REGISTRACIJO ZNAMKE V EU!

DRUGOD PO SVETU:

Zneski pristojbin v posameznih državah se lahko razlikujejo. V ta namen je na spletni strani Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) objavljen poseben kalkulator pristojbin za registracijo znamk s katerim lahko hitro in enostavno izračunate točne vrednosti pristojbin za posamezno državo. Temu znesku ne pozabite prišteti še znesek nacionalne (slovenske) prijave znamke, ki je pogoj, da vašo znamko registrirate preko organizacije WIPO.

ŽELIM BREZPLAČNO PONUDBO ZA REGISTRACIJO ZNAMKE PO SVETU!

V kolikor se odločite, da boste prijavo znamke zaupali zastopniku, je potrebno zgoraj navedenim pristojbinam prišteti še delo zastopnika. Dober zastopnik za znamke vam lahko s poizvedbami, nasveti in izkušnjami prihrani marsikatero nevšečnost (npr. zavrnitev registracije znamke, nepoznavanje postopkov, preširoka oz. preozka definicija ključnih razredov itd.) in pa predvsem vaš dragocen čas. IPRC®, zastopnik za znamke in modele.

 

ŽELIM BREZPLAČNO PONUDBO ZA REGISTRACIJO ZNAMKE!

DELAVNICA "REGISTRIRAJ SVOJO ZNAMKO" - VEČ O TEM

Uporabljamo piškotke za izboljšanje spletne strani in vaše uporabniške izkušnje. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo, preverite naše splošne pogoje.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information