VPIŠITE VAŠO ZNAMKO V AMAZON BRAND SERVICES

V kolikor prodajate svoje izdelke na platformi Amazon, ste verjetno že slišali za Amazon Brand Services… V tem članku izveste kaj so vstopni (in drugi) pogoji, ko se lotite upravljanja lastne blagovne znamke na tem t.i. market place-u.
 

Svojo blagovno znamko morate najprej registrirati

Dokler svoje blagovne znamke ustrezno ne zaščitite, ste za Amazon zgolj in samo še eden izmed trenutno 9,7 milijonov registriranih prodajalcev po svetu (podatek iz leta 2021). Več o registraciji blagovne znamke boste na tem portalu z lahkoto našli😊.
Lastniki registriranih blagovnih znamk lahko torej izkoristite orodja za upravljanje z vašo blagovno znamko. Vendar pa Amazon Brand Services torej kot osnovni pogoj zahteva, da imate svojo znamko registrirano vsaj v eni državi. Znamka je lahko zaščitena kot beseda ali kot figurativna znamka. O primerjavi besedna vs. figurativna znamka sem že pisal.
 

Kje naj registriram znamko?

Ok, vprašali boste kje pa? Prvi izmed dveh vprašanj, ki si jih morate zastaviti zato, da si lahko odgovorite na zgornje vprašanje je: »Kje so moji (bodoči) kupci?« Žal odgovor v smislu: »Povsod/po celem svetu/globalno« ne bo v redu. Če že nekaj časa prodajate na Amazon-u, potem tudi (verjamem) dobro poznate svojo statistiko in odgovor na to ne bi smel biti problem. Drugo vprašanje: Kako široko naj zastavimo zaščito, pa je že v večini primerov razlog za to, da se odpravite po mnenje zastopnika/odvetnika/pravnika. Mogoče vam kdo celo svetuje brezplačno😉.
 

Znamka je že prijavljena/registrirana. Kaj sedaj?

Ko je vaša znamka prijavljena oz. registrirana (o čemer vas obvesti vaš zastopnik oz. urad - če ste se lotili tega procesa sami) boste za to prijavo slej ali prej prejeli številko prijave/registracije ter potrdilo, ki ga boste potrebovali za dokončanje procesa pri Amazon-u.
Ko pošljete te podatke, bo Amazon te podatke preveril in vašemu zastopniku/kontaktu, ki je urejal prijavo znamke, posredoval v pregled in odobritev. Po opravljenem procesu boste lahko kot preverjen lastnik vaše registrirane znamke uporabljali orodja Amazon za (še bolj) učinkovit nadzor nad uporabo vaše znamke.
 
Vam je bil članek všeč? Se vam je med branjem porodilo kako vprašanje? Stopite v kontakt z nami!
 

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.