Zneski registracije blagovne znamke



Zneski pristojbin za registracijo znamke so odvisni od treh kriterijev. Glede na izbiro posameznega kriterija se pristojbine ustrezno spreminjajo:

  1. ali gre za individualno znamko oz. kolektivno znamko,
  2. kakšno je število NICE razredov klasifikacije v katerih iščemo zaščito za našo znamko in
  3. v katerih državah iščemo zaščito za znamko.


SLOVENIJA:
V Sloveniji znaša minimalni znesek za registracijo individualne znamke za 10 let (do vključno 3 razredi) 230 €. Zaščita znamke v vsakem nadaljnjem razredu NICE-jske klasifikacije znaša za vsak razred dodatnih 70 €.

Če želite registrirati kolektivno znamko,znaša minimalni strošek zaščite za 10 let (do vključno 3 NICE razredi) 400 €. Pristojbina za zaščito kolektivne znamke za vsak nadaljnji razred znaša 50 €. Poglejte si pristojbine za registracijo znamke v Sloveniji.

EU ZNAMKA SKUPNOSTI:
V EU znaša minimalni znesek za registracijo Evropske znamke (EUTM) za 10 let 850 € za prvi NICE razred, za drugi NICE razred dodatnih 50 € in vsak nadaljnji NICE razred še dodatnih 150 € (v kolikor vlagate elektronsko prijavo).

DRUGOD PO SVETU:
Zneski pristojbin v posameznih državah se lahko razlikujejo. V ta namen je na spletni strani WIPO objavljen poseben kalkulator pristojbin za registracijo znamk s katerim lahko hitro in enostavno izračunate točne vrednosti pristojbin v posamezni državi. Temu znesku ne pozabite prišteti še znesek slovenske prijave znamke, ki je pogoj, da vašo znamko registrirate preko organizacije WIPO.
V kolikor se odločite, da boste prijavo znamke zaupali zastopniku, je cena registracije višja. Kljub temu pa vam dober zastopnik za znamke s svojimi poizvedbami, nasveti in izkušnjami lahko prihrani marsikatero nevšečnost (zavrnitev registracije znamke, nepoznavanje postopkov, itd.).

Kontaktirajte podjetje IPRC®, zastopnika za znamke in modele, za registracijo znamke.

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.