Pogosta vprašanja

Postopek registracije se prične z vložitvijo vloge, ki je lahko v kakršni koli obliki. Urad preveri, če vloga izpolnjuje absolutne zavrnilne pogoje, ki so običajno natančno definirani v okviru nacionalne zakonodaje. Urad (če znamka ustreza pogojem) objavi prijavo znamke. Objavi sledi nekajmesečni rok v katerem lahko tretje osebe vložijo ugovor zoper registracijo znamke. V kolikor ugovor ni vložen, se prijavitelja pozove k plačilu registracijske pristojbine in izda odločba o registraciji znamke.

Zneski pristojbin za registracijo znamke so odvisni od treh kriterijev. Glede na izbiro posameznega kriterija se pristojbine ustrezno spreminjajo:

1. ali gre za individualno znamko oz. kolektivno znamko,
2. kakšno je število NICE razredov klasifikacije v katerih iščemo zaščito za našo znamko in
3. v katerih državah iščemo zaščito za znamko.

SLOVENIJA  EU ZNAMKA  MEDNARODNA ZNAMKA 

 

Vse od navedenega. In še več. V nekaterih državah je možno zaščititi tudi vonj, okus, zvočno znamko, multimedijsko znamko in 3D znamke. Najpogosteje se ščitijo besedne in figurativne znamke (logotipi z besedami ali brez). Informacijo o tem, kaj in kako se najbolj splača v vašem primeru vam lahko zagotovimo na individualnem posvetu z našim zastopnikom.

NE. V kolikor ste tak dokument prejeli, ste najverjetneje vaše pristojbine (že) poravnali oz. jih je v vašem imenu poravnal vaš zastopnik. V vsakem primeru si zapomnite, da pristojni uradi NE IZSTAVLJAJO RAČUNOV za omenjene pristojbine. Najverjetneje ste ponudbo prejeli zaradi objave vaše znamke v glasilu BIL (slovenske znamke) in vključuje tudi podatke o imetniku ali pa je bila le-ta objavljena na portalu EUIPO. Več o teh računih in kako jih prepoznati si lahko preberete v članku: Zavajajoči računi in kako jih prepoznamo.

 

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.