PRENEHAJTE UPORABLJATI NAŠO BLAGOVNO ZNAMKO!


Najbrž ste že slišali s strani kakega kolega podjetnika ali podjetja, da je smiselno svojo blagovno znamko zaščititi oz. registrirati. Če takega nasveta (še) niste prejeli, si najprej preberite članek 4 opravila, ki jih mora poznati vsak podjetnik.

Danes si bomo na kratko ogledali štiri najpogostejše scenarije, ki običajno doletijo tista podjetja, ki take zaščite (v kakršni koli obliki) nimajo oz. zanjo niso poskrbeli. Pa bi morali. Zakaj?


Prejeli smo pismo/email s strani odvetnika

Dopisi se (običajno) začnejo nekaj v smislu: 

"TO WHOM IT MAY CONCERN!

It has come to our attention that you are using/producing/distributing/offering ..." 

Skratka, v vašem prejetem pismu je običajno navedena podlaga kršitve (ali kršimo avtorsko pravico/znamko/model/patent), veljavnost te podlage in roki v katerih se od vas pričakuje določena aktivnost - prenehanje uporabe, sklenitev licenčne pogodbe, plačilo nadomestila ali (če imate srečo) zgolj opozorilo, naj se to ne dogaja več. 

V vsakem primeru je priporočljivo, da poiščete pomoč strokovnjaka za intelektualno lastnino, ki vam bo lahko svetoval kako naprej. 

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.