UGOVOR ZOPER VAŠO EU ZNAMKO

Prejeli smo ugovor zoper našo prijavo EUTM. Kaj pa zdaj?

 
EUIPO ugovorKo gre za zaščito vaše blagovne znamke v EU, je registracija blagovne znamke ključnega pomena. Vendar se postopek ne konča z registracijo. Ko je vaša prijava za blagovno znamko EU vložena, vstopi v ključno fazo, imenovano postopek ugovora. Ta stopnja vključuje objavo vaše prijave, kjer imajo lahko tretje osebe nasprotujoče si interese. V tem članku si bomo pogledali postopke ugovora z blagovnimi znamkami EU in raziskali, kako lahko krmarite skozi ta postopek, da zaščitite identiteto svoje blagovne znamke.
 

Kaj sploh ugovor pomenii?

 
Ugovorni postopki se nanašajo na pravni mehanizem v okviru Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO), ki tretjim osebam omogoča izpodbijanje registracije vše blagovne znamke. Namen postopka z ugovorom je omogočiti tistim z nasprotujočimi (prejšnjimi) blagovnimi znamkami ali interesi, da predstavijo svoj primer in potencialno preprečijo registracijo nasprotujoče si znamke.
 

Kdo lahko vloži ugovor?

 
Vsak posameznik, podjetje ali pravna oseba, ki meni, da bo registracija blagovne znamke kršila njihove obstoječe pravice, lahko vloži ugovor. To vključuje imetnike prejšnjih blagovnih znamk EU, nacionalnih blagovnih znamk v državah članicah EU in lastnike znanih mednarodnih blagovnih znamk, ki uživajo zaščito v EU. Običajno je najbolje, da to storite prek poklicnih zastopnikov EUIPO.
 

Kakšen je postopek?

 
Postopek ugovora se običajno začne, ko EUIPO objavi prijavo blagovne znamke v Uradnem listu Evropske unije. Ko je vloga objavljena, imajo zainteresirane strani tri (3) mesece časa za vložitev ugovora. Stranka, ki ugovarja, mora predložiti pisno izjavo, v kateri obrazloži razloge za ugovor, skupaj z dokazili.
 
Po prejemu ugovora EUIPO obvesti prijavitelja, ki ima nato možnost odgovoriti in predložiti nasprotne argumente. Ta izmenjava argumentov med strankami se imenuje "kontradiktorni del postopka". EUIPO lahko v tej fazi od katere koli strani zahteva tudi dodatne informacije ali dokaze.
 
Če se ugovor nadaljuje, bo EUIPO ocenil vključene argumente, dokaze in pravna načela. Ocenili bodo verjetnost zmede, razlikovalnost blagovnih znamk in druge pomembne dejavnike. Končna odločitev bo zavrnila ugovor in omogočila nadaljevanje registracije, delno sprejela ugovor z omejitvami ali v celoti zavrnila vlogo.
 

Niste zadovoljni z odločitvijo? Vložite pritožbo.

 
Obe stranki imata pravico do pritožbe na odločitev oddelka za ugovore pri komisiji za pritožbe EUIPO v dveh mesecih od odločitve. Če še vedno niste zadovoljni, lahko poiščete nadaljnje varstvo pri Splošnem sodišču Evropske unije in na koncu pri Sodišču Evropske skupnosti.
 

Ključna storitev, ki jo je treba upoštevati – spremljanje/opazovanje

 

 

Ugovorni postopki z blagovnimi znamkami EU so ključni korak pri zaščiti identitete vaše blagovne znamke in prisotnosti na trgu. Z aktivnim sodelovanjem v tem postopku lahko zaščitite svoje pravice (ko so registrirane) in zagotovite, da vaša blagovna znamka ostane razlikovalna in ekskluzivna. Razumevanje razlogov za ugovor, samega postopka in razpoložljivih pravnih sredstev je bistvenega pomena za uspešno krmarjenje po tej zapleteni pokrajini. Z ustreznim vodenjem in dobrim razumevanjem svojih pravic lahko zagotovite položaj svoje blagovne znamke na konkurenčnem evropskem trgu.

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.