JE ZAŠČITA INDUSTRIJSKE LASTNINE ZA PODJETNIKA/CO SAMO NUJNO ZLO?

 

Ali je mogoče znamke/modele/patente tudi kako drugače uporabiti? O uporabi registriranih znamk sem že pisal v eni izmed prejšnjih objav.

 

Lahko rečem, da je zaščita intelektualne lastnine brez strategije upravljanja le-te STRAN VRŽEN DENAR!


Tako je, prav ste prebrali! ZAKAJ? Komu namreč koristi registrirana znamka, model ali patent, če vaših pravic ne nameravate izkoriščati in uveljavljati? Najbrž koristi vsem, ki vašo intelektualno lastnino uporabljajo in tega (v taki ali drugačni obliki) ne plačajo, vi pa od tega nimate nič, razen stroškov pridobitve. Imam prav?

V kolikor se odločite za registracijo znamke/modela/patenta zgolj zaradi zaščite, da vam nekdo nekaj ne bi ukradel, to še ni strategija upravljanja z intelektualno lastnino. Zneski, ki jih namenite za pristojbine in zastopnike še vedno predstavljajo zgolj (in samo) stroške. Ste kdaj pomislili, da bi znamko (pod določenimi pogoji) uveljavljali, oddajali, prodali, zastavili? NE? To so vprašanja, ki si jih morate zastavili preden greste v registracijo vaše prve znamke/modela/patenta.

Dokler bomo torej podjetniki na zaščito intelektualne lastnine gledali kot na strošek in ne kot na investicijo, bodo naše registrirane pravice brez strategije upravljana ostale to kar so: STRAN VRŽEN DENAR. Če pa govorimo o (še) neregistriranih pravicah ali na primer avtorskih pravicah, pa lahko govorimo o NEIZKORIŠČENEM VIRU potencialnega zaslužka. V vsakem primeru se izgublja na tisoče in tisoče evrov.

Vam je bil članek všeč? Bi želeli izvedeti, kako učinkovito uporabiti vašo intelektualno lastnino pri vašem poslovanju?

OBRAZEC ZA KONTAKT


 

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.