Vizionarji zaščitijo svoje ime!

V IPRC (Intellectual Property Rights Consulting) verjamemo, da je ustrezna pravna zaščita naše blagovne znamke osnova za vse nadaljnje aktivnosti, ki jih izvaja vsako podjetje; pa naj bo to promocija, marketing, financiranje novih projektov ali iskanje potencialnih investitorjev in kupcev. 

Vizionarji zaščitijo svoje ime!

Pravna zaščita za vašo znamko je zgolj ena izmed številnih prednosti, ki vam jih prinaša registrirana blagovna znamka

Vas zanima kaj še omogoča?


 

Kaj je blagovna znamka?

Blagovna/storitvena znamka ali enostavno znamka je pravica industrijske lastnine, ki pomeni kakršenkoli razlikovalni znak (ali kombinacijo znakov) in v očeh kupca oz. naročnika storitve nosi neko uporabno vrednost.
 

Več o tem

Kaj pomeni registrirati znamko?

Registrirati blagovno znamko pomeni sprožiti postopek za registracijo pred pristojnim Uradom za intelektualno lastnino. Obstaja več poti do registracije znamke in lastniku nudi številne prednosti.
 

Več o tem

Kako pristopiti k registraciji?

Obstaja več načinov in poti do registrirane znamke, ki so običajno odvisni od naše odločitve, kje si želimo imeti našo znamko zaščiteno. Smo strokovnjaki za postopke registracije tako v Sloveniji, kot tudi drugod po svetu.
 

Več o tem

Kaj potrebujem za registracijo?

Postopek registracije znamke je v osnovi enak v vseh državah, vendar pa se je potrebno zavedati, da roke, stroške in druge značilnosti ureja nacionalna zakonodaja države, kjer želimo znamko zaščititi. 
 

Več o tem
234400
Plačanih pristojbin za znamke v SI, EU in drugod
560
Registriranih znamk in modelov v SI, EU in drugod
20%
Mladih v SI namerno kupuje ponaredke na spletu*
35%
Mladih v SI namerno uporablja nelegalno vsebino*
*Podatki EUIPO , 2018

Mnenja strank

 • Našli smo vas na spletu. Najbolj nam je bila  všeč všeč vaša odzivnost, ažurnost in odgovori na prav vsako vprašanje z naše strani. 

  ― Amstaf d.o.o.

 • Storitev registracije blagovne znamke je bila opravljena povsem v skladu z mojimi pričakovanji. Kar tako naprej! Hvala. 

   

  ― Finfactor d.o.o.

 • Z IPRC delujemo že več let. Vse zahteve so opravili hitro, korektno in ugodno.

  ― Hemptouch d.o.o.

 • Z IPRC d.o.o. smo registrirali že več znamk in smo izjemno zadovoljni. Storitve opravljajo hitro in natančno, svoje delo pa podpirajo z visoko stopnjo strokovnosti in poznavanja. Definitivno so partnerji, ki jih želimo imeti ob sebi. Posebne pohvale tudi g. Tadeju in njegovemu prijetnemu odnosu s strankami.

  ― Potovanje duše d.o.o. in Atlantean creation d.o.o.

 • Z IPRC uspešno sodelujemo pri prijavi blagovnih znamk in modelov izdelkov iz naše lastne blagovne znamke. Z našimi izdelki se je zastopnik seznanil samoiniciativno, tako je posledično delo potekalo tekoče in brez dodatnega stresa. V primeru, da potrebujemo strokovno svetovanje so nam vedno na voljo. S sodelovanjem smo zelo zadovoljni, delo iz strani IPRC je vedno opravljeno strokovno in učinkovito.

  ― Plastika Skaza d.o.o.

V IPRC (Intellectual Property Rights Consulting) verjamemo, da je ustrezna pravna zaščita vaše blagovne znamke osnova za vse nadaljnje aktivnosti rasti, ki jih izvaja vsako podjetje; pa naj bo to promocija, marketing, financiranje novih projektov ali iskanje potencialnih investitorjev in kupcev. 

Pomagamo vam pri preverbi, če je vaša znamka že kje zaščitena, pripravimo in vložimo ustrezno dokumentacijo ter vodimo postopek zaščite blagovne znamke. Nadalje tako znamko tudi spremljamo skozi celoten cikel rasti in vam nudimo pomoč pri spremljanju vaše znamke na trgu.

V IPRC (Intellectual Property Rights Consulting) verjamemo, da je ustrezna pravna zaščita našega videza izdelka (modela) znamke osnova za vse nadaljnje aktivnosti, ki jih izvaja vsako podjetje; pa naj bo to promocija, marketing, financiranje izdelka ali iskanje potencialnih investitorjev in kupcev. 

Pomagamo vam pri preverbi, če je vaš model že kje zaščiten, pripravimo in vložimo ustrezno dokumentacijo ter vodimo postopek zaščite modela. Nadalje tako znamko tudi spremljamo skozi celoten cikel rasti in vam nudimo pomoč pri spremljanju vaše znamke na trgu.

IPRC ima večletne izkušnje na področju upravljanja z intelektualno lastnino in povezanimi vsebinami ter stalno osvešča javnost ne samo o pomenu zaščite intelektualne lastnine, ampak tudi o pomenu uporabe (brezplačnih) orodij, ki omogočajo upravljanje z intelektualne lastnine preko vsakodnevne uporabe.

Izobraževanje o upravljanju z intelektualno lastnino vodi IPRC strokovnjak na tem področju in zajema naslednja področja:

 • Osnove intelektualne lastnine;
 • Orodja intelektualne lastnine za vsakodnevno uporabo;
 • Strategija intelektualne lastnine 

Vsa IPRC izobraževanja so prilagojena naročniku in se lahko (po dogovoru) izvajajo na sedežu vašega podjetja.

V IPRC (Intellectual Property Rights Consulting) verjamemo, da je ustrezna pravna zaščita vaših industrijskih pravic zgolj osnova za vse nadaljnje aktivnosti rasti, ki jih izvaja vsako podjetje; ko je le-ta enkrat zaščitena, pa je lastnik pravice tisti, ki mora le-to tudi spremljati. Zakaj? Ker lahko le z učinkovitim in pravočasnim uveljavljanjem svojih ( na novo pridobljenih) pravic omeji škodo, ki mu jo/ji lahko povzročijo nepooblaščeni uporabniki.

Monitoring izvajamo s pomočjo uporabo metodologij in orodij, ki so na voljo zastopnikom in (tudi) širši publiki. Več o teh orodjih si lahko preberete v članku 4 baze za iskanje registriranih znamk

Prednosti registracije blagovne znamke

V IPRC (Intellectual Property Rights Consulting) verjamemo, da je ustrezna pravna zaščita naše blagovne znamke ali modela osnova za  nadaljnje aktivnosti, ki jih izvaja vsako podjetje; pa naj bo to promocija, marketing, financiranje novih projektov ali iskanje potencialnih investitorjev in kupcev. 

BLOG

Kontakt Za več informacij nam pišite spodaj


Your message has been sent. Thank you!

Kje želite zaščititi vašo znamko/model?

Slovenija

EU

Druge države

S klikom na "Pošljite mi ponudbo" se strinjam, da IPRC lahko): »namen nadaljnje komunikacije z mano«

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.